We’ll meet again – Harmonie Constantia gaat digitaal

Vooruitlopend op het moment dat we elkaar allemaal weer mogen ontmoeten op de repetitie heeft iedereen met behulp van een digitale muziekband de afgelopen weken hard gestudeerd op het muziekstuk ‘We ‘ll meet again’ van Vera Lynn. Zo’n 35 muzikanten hebben ook een fimpje opgenomen en verstuurd naar Wim de Constant Rebecque, die er een mooie compilatie van heeft gemaakt. Sommige hebben ook aan de visuele vormgeving aandacht besteed, waarbij een speciale vermelding voor Frank van Gils op z’n plaats is,  die er zelfs een complete stand-up-comedian-show van heeft gemaakt! We hebben de nieuwe Toon Hermans in ons orkest zitten. Hier een link naar het filmpje.

Click Track

Robin van Nijnatten had speciaal een ‘click-track’ (geluidsband met duidelijkhoorbare ‘clicks’ voor het ritme) gemaakt, waarmee de orkestleden mee konden spelen en zo de maat konden houden. Voor de meer visueel ingestelde leden had onze dirigent ook een filmpje opgenomen dat ook gebruikt kon worden.

Geen makkelijk stuk

De symboliek van het nummer past helemaal in deze tijd: de huidige lock-down, de herdenking van 75 jaar vrijheid en het feit dat we elkaar als Harmonie voorlopig niet kunnen ontmoeten. De keuze voor dit nummer was daarom snel gemaakt en wat in eerste instantie een makkelijk stuk leek te zijn, bleek dit al snel niet het geval. Eigenlijk al bij het maken van de click-track. Het stuk is erg lang (>5 minuten) en bevat een behoorlijk aantal ritenuto’s, modulaties en maatsoort wisselingen, waarbij eigenlijk een ‘live’ aanwezige dirigent wel héél welkom is om alle muzikale interpretaties van de leden dezelfde kant op te krijgen…. Uit de reacties blijkt ook dat het nogal confronterend is om 5 minuten lang ‘solo’ te spelen en om dat terug te horen. Een foutje is zo gemaakt… Ook onze meest getalenteerde muzikanten lukte het niet om het stuk in een keer opgenomen te krijgen.

Blijvende herinnering Door de lengte van het stuk en de verschillende opnames op verschillende telefoons lopen op een gegeven moment de tijdsduur van de 32 fimpjes onderling wat uit elkaar. De geluidskwaliteit van de filmpjes is ook verschillend. Maar toch, toen de 32 filmpjes onder elkaar waren gezet werd het wonderbaarlijk genoeg 1 geheel en het resultaat mag ondanks hoorbare foutjes er absoluut zijn! We kozen ervoor om het verder niet bij te polijsten of er een live opname van het orkest overheen te zetten, zodat het ‘puur’ blijft.  Het is een mooie, blijvende herinnering geworden aan deze Corona tijd!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.