Decembierfest Bosuilen

14 december jl. werd op Sport & Party Centrum Jeugdland voor de derde keer een Oktoberfest georganiseerd; zoals in Ulvenhout inmiddels gebruikelijk wederom niet in de maand waaraan het evenement zijn naam ontleent. Organisator boerenkapel De Bosuilen had voor een uitgelezen muzikaal programma gezorgd. Bezoekers konden voor de kerstboom een blijvende herinnering aan deze avond laten vastleggen door gelegenheidsfotografe Janneke van Gils. Niet dat dat nodig was, overigens. Want deze avond zal alle aanwezigen sowieso nog lang bijblijven.

Rond 19.30 uur arriveerden de eerste bezoekers, de meesten voor de gelegenheid in Beiers kostuum gestoken, via het met vuurkorven afgezette pad bij de tot Biergarten omgetoverde grote zaal van Jeugdland. Presentator Guido Kuitert kondigde daar De Bosuilen aan, die als gastheer het programma openden met een daverende set.

Na een kort intermezzo met medewerking van DJ Sticky bracht ’t Dakkapelle Ein Prosit uit. De toehoorders lieten zich dit natuurlijk geen twee keer zeggen. De carnavalskapel wist het publiek goed te bespelen en de stemming steeg gestaag. De pullen bier die kwistig rondgingen, droegen daar zeker ook aan bij. Net als de speciaalbiertjes van amateurbrouwerijen De Roskam (Ulvenhout) en ’t Zit goed uit Galder, overigens. John Voesenek had gelukkig ook gezorgd voor broodjes Wurst.

De volgende act, Die mayrischen Musikanten, zette de stijgende lijn van de avond voort en kreeg de eerste toehoorders met hun aanstekelijke blaasmuziek op de banken. Na dit optreden, bood een delegatie van Stichting Ulvenhouts Carnaval De Bosuilen bij de kerstboom een unieke bierglasdrager aan. Het bierzondere cadeau werd dankbaar  in ontvangst genomen en meteen veilig opgeborgen.

Inmiddels was het tijd voor de vierde kapel, de Bredasche Bauernkapelle, die het podium letterlijk en figuurlijk helemaal wist te vullen met haar aanwezigheid. De avond werd afgesloten met een optreden van Blech Bizarr. Deze muzikanten hebben mogen optreden op het Woodstock der Blasmusik 2018. Kenners weten daarmee voldoende! De S.U.C zette een polonaise in en de avond naderde langzaam maar zeker een muzikaal hoogtepunt, dat dankzij DJ Sticky nog tot in de kleine uurtjes kon voortduren.

De Bosuilen wensen u harmonieuze feestdagen en een muzikaal 2019!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.