Harmonie Constantia mag weer repeteren !

Er zit muziek in…!

Vaandeldrager De Mechel is in zijn nopjes …

De vlag kan uit! Na in totaal zo’n beetje een jaar mogen de leden van Harmonie Constantia uit Ulvenhout eindelijk weer samen repeteren. In de buitenlucht, weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken. Ze hebben het tenslotte al veel te lang zonder elkaar en hun gezamenlijke muzikale bijeenkomsten moeten stellen.

Gemis

Eerder dit voorjaar kregen de ruim 100 leden in het Grimhuysenpark namens het bestuur nog allemaal een persoonlijke paasattentie. Een pleister op de wonde die werd veroorzaakt door het moeten missen van de muziek, de repetities, de uitvoeringen en niet in de laatste plaats de persoonlijke contacten. Iedereen hoopte natuurlijk dat er snel weer gerepeteerd kon worden.

Het mag weer!

Na de laatste aangekondigde versoepelingen is het inmiddels dan eindelijk zover. Op Landgoed Anneville bij het Koetshuis, en met specifieke toestemming van de Gemeente Alphen-Chaam, kon er eindelijk weer in groepsverband  gemusiceerd worden. Daar werd natuurlijk massaal gehoor aan gegeven.

Jan Pijpers instrueert en draagt het fluitje over aan Iris Van Campen

Dankbaar

Niet alleen het stof werd uit het instrument geblazen, dinsdag 19 mei jl. gingen vaandeldrager De Mechel, blij en trots met de Nederlandse vlag voorop, samen met zo’n 40 leden van het harmonie orkest ‘de wei’ in. Het orkest ging namelijk ook het marcheren oefenen voor optredens op straat! Jan Pijpers droeg daarbij het fluitje over aan Iris van Kampen. De jongere generatie neemt op dit vlak het stokje over. En niet alleen Iris, maar ook de jongste tamboers kregen hun vuurdoop.  Met de lessen van Thijs van Opstal gaat dat helemaal goedkomen. Bovendien werkte hun enthousiasme aanstekelijk. Constantia is daarom dankbaar dat haar leden de afgelopen periode vol hebben kunnen houden, gezond zijn gebleven en de liefde en ambitie voor hun harmonie al die tijd niet zijn verloren.

Midzomeravond Festival 17 juli

De versoepelingen komen geen moment te vroeg. Eerder dit jaar zette Constantia namelijk het jaarlijkse Midzomeravondfestival in het Griumhuysenpark als uitgestelde stip op de horizon, op 17 juli a.s. Hoop doet leven, tenslotte! Als de omstandigheden het dan toelaten, zal de zomer – iets later dan traditioneel gebruikelijk – gevierd gaan worden met een spetterend optreden van het grote orkest van Harmonie Constantia, de Bosuilen en het Opleidingsorkest. Tot dan zijn er nog maar een kleine drie maanden te gaan. Hoog tijd dus om in groepsverband te kunnen oefenen voor dit populaire evenement. 

Jan Pijpers zag dat het goed was …
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.