Leerlingen Harmonie ‘Constantia’ gaon veur goud

Leerlingen Harmonie ‘Constantia’ gaan veur goud

Boskuikens maken zich op om de vleugels uit te slaan

Dinsdag 12 januari, 18:30 uur. De repetitieruimte van Harmonie ‘Constantia’ op Sport & Party Centrum Jeugdland vult zich langzaam maar zeker met jonge Bosuilen. Geroutineerd zetten zij hun instrumenten klaar. Dirigent Jan van den Brandt geeft de negen nieuwe pupillen in zijn ‘groot’ orkest een plaatsje. De komende 4 weken zal er hard gerepeteerd worden om goed voorde dag te komen met Carnaval. Nog maar 23 dagen, tenslotte, voor Carnaval losbarst en dan zullen ze naast Blaaskapel De Bosuilen een aantal keer zelfstandig gaan optreden.

Eerste repetitie met 30 leerlingen

Eerste repetitie met 30 leerlingen

De groep bestaat uit 30 muzikanten. 13 spelen al bij het Leerlingenorkest en 8 bij het huidge opstaporkest van Harmonie ‘Constantia’. De 9 nieuwkomers zijn in september vorig jaar met muzieklessen begonnen en zullen na Carnaval het nieuw Opstaporkest gaan vormen. Hun Carnavalsrepertoire bestaat  uit drie nummers: ‘En van je Hoempa’, de ‘Hoofd Schouders Medley’ en ‘Dat is het einde’. Aanstekelijke muziek, waarbij niemand stil zal kunnen blijven staan. De nummers zijn aangepast naar diverse niveaus, zodat de jonge muzikanten allemaal hun eigen bijdrage kunnen leveren.

Voor de dirigent van de jeugdorkesten van ‘Constantia’ is dit de tweede keer dat hij de jongste leden van de harmonie onder zijn vleugels neemt in de aanloop naar Carnaval. Geen geringe opgave gezien de beperkte tijd die hiervoor beschikbaar is en de grootte van de groep jonge muzikanten. Die ook nog allemaal op verschillende niveaus muziek maken, variërend van vier jaar tot vier maanden!

Maar… als iemand het kan, is Jan van den Brandt het. Hij heeft jarenlange ervaring als muzikaal leider bij diverse blaaskappellen, waaronder de Zaogurs. En hij wil niets liever dan zijn passie voor muziek overdragen aan de jeugd.

Jan: “De jonge muzikanten doen heel erg hard hun best om de liedjes ingestudeerd te krijgen en ik help ze daar graag bij. Regelmatig komt er een vraag over een noot die nog niet tijdens de reguliere lessen is behandeld. Het is dan aan mij om een aanpassing te maken, maar gelukkig ook de leraren van muziekschool ‘De Nieuwe Veste’ werken graag mee en zorgen hier daar voor een aangepaste partij of ze leren de kinderen alvast een extra noot. Daarnaast kan ik ook terugvallen op een uitstekende vervanger, Joop Sprangers, tijdens mijn aanstaande vakantie. Joop was eind jaren ’80 ook al dirigent van het Leerlingenorkest. Het wordt dus breed gedragen. Kinderen die tijdens Carnaval op een blaasinstrument spelen, blijven dat tot in lengte van dagen uitvoeren. Jong geleerd, is oud gedaan.”

En als het enthousiasme van zijn pupillen een indicatie is, is één ding zeker: dan blazen ze iedereen van de sokken met Carnaval.

De optredens van de Boskuikens  zijn:

  • Vrijdagmiddag 13 februari om 15.30 u bij ‘De Donk’
  • Zaterdagmiddag 16.00 uur bij het VLUG bal in de Flamingo bar
  • Zaterdagavond 19.00 uur bij de Carnavalsmis in de kerk te Ulvenhout
  • Maandagochtend 12.00 uur bij Baronie TV in Breda
  • Dinsdagavond 19.00 uur bij de Uilen verbranding op de Pekhoeve

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.