Midzomeravondfestival op zaterdag 17 juli

Er zit muziek in de lucht !

Harmonie Constantia zet een stip op de horizon. Zaterdagavond 17 juli vindt in het Grimhuysenpark in Ulvenhout de achtste editie van het Midzomeravondfestival plaats, mits dat uiteraard op dat moment veilig kan. De harmonie snakt ernaar om weer naar buiten te kunnen en muziek te maken. Hopelijk zijn de coronamaatregelen in juli zover afgebouwd, dat we elkaar onder het genot van een drankje en goede muziek in het Grimhuysenpark kunnen treffen.

Compilatie Midzomeravond Festival 2019

Thuis
Sinds half december vorig jaar zitten de muzikanten van Harmonie Constantia dinsdagavond thuis. Jan Rops, voorzitter van Constantia: “Heel frustrerend om niet meer je favoriete hobby te kunnen uitoefenen samen met je muziekvrienden. Samen naar een uitvoering toewerken, merken dat muzieklijnen onder elkaar gaan staan, dat je samen een muzikaal verhaal gaat vertellen… Kortom, dat er ‘harmonie’ ontstaat. Deze magie van samen muziek maken is er op alle niveaus en bij alle genres. Niet alleen bij het Harmonieorkest, maar ook bij het Opleidingsorkest en bij De Bosuilen. En natuurlijk ook bij het publiek. Muziek raakt mensen in hun hart; muziek verbroedert. Dat willen we heel graag weer meemaken, voelen!”

Grimhuysenpark
Gezien bovenstaande heeft het bestuur van de Harmonie besloten om alvast een datum vast te leggen. Jan: “We willen licht aan het einde van de tunnel zien. 17 juli willen we heel graag weer iets te vieren hebben. En op welke plek kun je in Ulvenhout op een mooie zomeravond nu beter samenkomen om te genieten van een drankje en muziek dan in het Grimhuysenpark? Ooit de achtertuin van Pastoor Baeten en gewijde grond ten tijde van de Schuurkerk. Dat moet toch goed komen, zou je denken? Vorig jaar hadden we in het kader van 75 jaar bevrijding in een vroeg stadium al bepaald dat het thema ‘vrijheid’ zou zijn. Een paar maanden later zaten we met z’n allen in een lock-down en kreeg ‘vrijheid’ een heel andere lading.

Programma
Hoe het programma eruit gaat zien, gaat de komende maanden blijken. Hopelijk komt aan de derde coronagolf snel een einde, zodat de podiumkunsten in Ulvenhout en omstreken weer ontplooid kunnen en mogen worden. Wij hopen jullie 17 juli in ieder geval te treffen in het Grimhuysenpark. Noteer die datum maar alvast in je agenda.

We houden jullie op de hoogte van de verdere plannen via deze website, op onze Facebookpagina en in Weekblad Nieuw Ginneken.

Artikel uit ‘Weekblad Nieuw Ginneken’ d.d 16-3-2021

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.