Muziekweekend jeugd 8-9 september

Afgelopen vrijdag 8 september was het zover. De jeugd van Harmonie Constantia ging op kamp en wel naar Camping De Beekhoek. Het werd een weekendvol actie en muziek.

In eerste instantie was het plan om in tenten te gaan kamperen, maar vanwege de matige weersverwachting werd aan de familie Rops gevraagd of er gebruik gemaakt mocht worden van de Vlaamse Schuur. Dat was natuurlijk geen probleem en zo werd er in de schuur overnacht én gemusiceerd.

‘s Avonds was er een dropping georganiseerd. De kinderen moesten in de veewagen klimmen wat al voor de nodige hilariteit zorgde. Zo makkelijk had Wim Rops nog nooit zijn wagen geladen. Vervolgens werd via een omtrekkende bewing koers gezet naar de Strijbeekse Heide waar de levende have werd gelost en vanwaar ze hun weg terug naar de camping moesten zien te vinden. Bij terugkomst stonden Jennie, Frans, Ad, Titia en Ilse de kinderen op te wachten met warme chocolademelk . Na nog wat nachtelijke verstop spellen, ging men moe, maar voldaan slapen (?).

De volgende ochtend was voor sommigen heel erg vroeg. Desondanks, met kleine oogjes aan het ontbijt werden de eerste verhalen al weer uitgewisseld. Dirigent Jan van den Brandt zag het allemaal met plezier aan. Na wat frisse lucht, werd begonnen met het muzikale gedeelte van het kamp: de stukken werden geoefend voor het optreden tijdens de Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) in het Chassée theater aanstaande zondag 24 september. Hierna was er weer tijd voor ontspanning en werd (weer) niet de inwendige mens vergeten. De zon was inmiddels gaan schijnen en de kinderen maakten op de Camping reclame voor hun slot concertje, waarmee ze hun geslaagde avontuur gingen afsluiten. Ondertussen arriveerden ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes om naar het optreden van hun kroost te luisteren. Wim en Lenie Rops werden tot slot bedankt voor hun gastvrijheid en meteen weer gevraagd om volgend jaar opnieuw gast te mogen zijn op hun mooie Camping, wat gelukkig meteen werd toegezegd. Het mooie muziekweekend krijgt dus volgend jaar weer een vervolg!

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.