Oeledienst in Grote Kerk van Breda met Harmonie ‘Constantia’

Zondag 12 februari vindt in de Grote Kerk te Breda de traditionele Oeledienst plaats. De organisatie is in handen van de stichting Bredase Carnaval Viering. Het evenement vangt even voor 12.00 uur aan. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal harmonie Constantia uit Ulvenhout haar medewerking aan dit carnavalsgebeuren verlenen.

 Geen mis

Waar carnavalsmissen in dorpen als Ulvenhout en Bavel nog duidelijk een onderdeel zijn van de rijke diversiteit aan eucharistievieringen in de parochie, is dit, wat de Oeledienst betreft, niet echt het geval. Het is in de eerste plaats een carnavalesk gebeuren, maar met een serieuze ondertoon. Daarom is de voorganger van de dienst op de eerste plaats een pastor, maar wel bijgestaan door zijne hoogheid prins Daan van Breda. Samen met diens hofkapel De Blaoskaoken én de winnaar van het Bredaas carnavalslied Tworwelwa, zorgt hij voor de carnavaleske draai aan het geheel.

Vorig jaar nam pastor Rob van Uden, na jarenlange trouwe dienst, afscheid van het Kielegat en daarmee ook van de Oeleviering. Wie wordt dit jaar zijn opvolger?

Constantia

Een belangrijke rol in de Oeledienst is weggelegd voor Harmonie Constantia. Vorig jaar voor het eerst van de partij en kennelijk goed bevallen. Niet gek, want spelen voor een stampvolle Bredase Grote Kerk geeft natuurlijk wel een speciaal gevoel. De bijdrage van Constantia zorgt vanzelfsprekend voor een ander geluid dan de carnavalsklanken van Bloaskaoken en Tworwelwa. Naast de traditioneel gespeelde Bredasche Mars, beter bekend als het Bredase volkslied ‘Te midden van de paarse heide’, wordt een viertal wat minder carnavaleske nummers ten gehore gebracht. Natuurlijk wel nummers van een hoog ‘meedein meeklap’gehalte. Het orkest staat wederom onder leiding van vaste dirigent Ton van Grevenbroek.

Benieuwd of de muzikale tonen van Constantia net zo imposant tussen de gewelven van dit eeuwenoude godshuis klinken als vorig jaar? Kom dan zondag 12 februari a.s. naar de Grote Kerk in Breda. De viering begint tegen 12.00 uur en de toegang is, zoals gebruikelijk, geheel gratis.

Oeledienst 2016

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.