SCHOLENPROJECT BLAASMUZIEK IS COOL 11 april

Dinsdag 11 april vond op Sport & Partycentrum Jeugdland het slotconcert plaats van het Ulvenhoutse basisscholenproject ‘Blaasmuziek is cool’. Het project, wederom verzorgd door Harmonie “Constantia” in samenwerking met Muziekschool De Nieuwe Veste, heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met blaasmuziek en slagwerk. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Rosmolen en De Klokkebei in Ulvenhout vormden deze avond een Leerlingenkoor en zongen, begeleid door Harmonie “Constantia”, de liedjes die ze tijdens het project hadden geleerd.

 

 

 

 

 

 

SCHOLENPROJECT BLAASMUZIEK IS COOL

In zes lessen hebben kinderen uit de groepen 5 kennis gemaakt met blaasmuziek in het algemeen, koperen en houten blaasinstrumenten in het bijzonder, en met slagwerk. De lessen werden gegeven door gespecialiseerde docenten van muziekschool De Nieuwe Veste en door de leerkrachten van de KBS de Rosmolen en OBS de Klokkebei. Ook leerden de kinderen een aantal liedjes. In een instrumentencarrousel op school mochten zij op 11 april verschillende instrumenten zelf bespelen. De leerlingen uit de groepen 6 werden niet vergeten. Zij kenden de liedjes nog van vorig jaar. Deze werden natuurlijk nog wel   herhaald. Een workshop ‘slagwerk’ vormde voor hen op 31 maart het hoogtepunt van het project dit jaar.

BIJZONDER

Jan Rops, voorzitter van Harmonie “Constantia” opende de avond om 7 over 7. Een bijzondere aanvangstijd, maar het was dan ook een bijzonder concert, dat de bijzondere opening kreeg die het verdiende. Jan Rops maakte van een tuinslang en een trechter een heus blaasinstrument. Trombonist Koen werd gevraagd om op de slang te spelen en zo konden de kinderen voelen dat de lucht in de slang ging trillen. Die trillende lucht dat was blaasmuziek!

CONCERT

De leerlingen uit de groepen 5 en 6 werden deze avond begeleid door het Opstap- en Opleidingsorkest onder leiding van dirigent Jan van den Brandt.Daarnaast gaf het ‘Groot Orkest’ onder leiding van Ton van Brevenbroek ondersteuning.

De aftrap werd gegeven met de nummers ‘Allemaal Blaasmuziek’ en het swingende ‘Ba die da doe’, met zang van het Leerlingenkoor. Daarna speelden het Opstap- en Leerlingenorkest ‘Tortoise Race’ en ‘Cyclist in Moscow’, gevolgd door ‘Band Time’. Aansluitend werd samen met het Groot Orkest de filmmuziek van Harry Potter ten gehore gebracht. Vervolgens was het weer de beurt aan het Leerlingenkoor, dat zong over ‘De koperblazers’ en ‘De houtblazers’.

Volgens toverde Jan Rops een drakenkop te voorschijn als inleiding op het nummer dat het Opleidingsorkest en Groot Orkest gingen vertolken: “How to Train Your Dragon”. Dat de draak getemd kon worden bewees Tycho die met de kop voorop mocht gaan in de polonaise tijdens het toegift in de vorm van het feestelijke nummer ‘De koperblazers’

PROEFLESSEN

Na het concert konden de leerlingen samen met hun ouders nog instrumenten uitproberen en zich inschrijven voor drie proeflessen en twee samenspeellessen na de ‘meivakantie’. De lessen zullen worden gegeven door docenten van ‘De Nieuwe Veste’ op de Rosmolen school in Ulvenhout. De opgaveformulieren kunnen tot 23 april worden ingeleverd op bij Jan Rops, Molenstraat 8, Ulvenhout.

Ter afsluiting volgt een heus eindconcert op 27 juni 2017. Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.