Start Spelenderwijs Orkest in Groep 7 op basisschool De Rosmolen

Afgelopen donderdagmiddag  15 maart is het nieuwe muziekproject voor Groep 7 op de Rosmolen van start gegaan. Het is een uniek samenwerkingsproject door Harmonie Constantia, muziekschool De Nieuwe Veste,  on-line muziekmethode 123-Zing  en natuurlijk basisschool De Rosmolen.

123-Zing is de methode die De Rosmolen (en 1000 andere scholen) gebruikt als rode draad voor haar muziekonderwijs in de groepen 1 t/m 8.  Daarnaast voeren De Nieuwe Veste,  De Rosmolen en Harmonie Constantia ook muziekprojecten uit voor groep 3/4 (Mysterie van het verdwenen Geluid) en groep 5/6 (Blaasmuziek is Cool) . Deze projecten haken aan bij de thema’s die terugkomen in de methodiek van 123Zing: geluiden herkennen, contrasten herkennen, emoties in muziek, verschillende instrumenten en verschillende stijlen in muziek. Ook Basisschool De Klokkebei doet hier aan mee.

Nu is aan deze doorlopende (blaas)muziek leerlijn ook een project voor groep (6/) 7 toegevoegd: het Spelenderwijs Orkest. De kinderen gaan in deze module (groepsgewijs) zelf aan de slag met muziekinstrumenten. De methodiek die hierbij gehanteerd wordt is die van 123Zing. Middels de methodiek wordt eerst uitgelegd wat Jabbertalk is en Beatbox, en vervolgens hoe je je eigen RAP kunt schrijven, maken én uitvoeren. 123Zing heeftl de methodiek hiervoor uitbreiden met extra meespeel-filmpjes, bladmuziek en partituren.

Het spelenderwijs Orkest (groep 7) gaat de zelfgemaakte RAP uitvoeren; zang , ritme en muziek komen samen. Groep 6 haakt aan met de beat die ze in de slagwerk-workshop bij ‘Blaasmuziek is Cool; hebben geleerd. Groep 7 leren in groepjes de instrumenten bespelen met behulp van de interactieve lesmethode van 123Zing.  Om dit in goede banen te leiden ondersteunt een zestal leden van de harmonie de muziekdocenten van  De Nieuwe veste en de leraar in de klas. Zij zorgen ervoor dat iedere leerling uiteindelijk mee kan spelen op het door hen gekozen instrument, die door de Harmonie gratis ter beschikking gesteld wordt.

Het project is afgelopen donderdag gestart met een instrumentencarrousel  waarbij de kinderen hun keuze hebben gemaakt voor een instrument dat ze willen leren bespelen. De grote finale zal zijn op dinsdagavond  17 april 2018. Het is voor het eerst dat een dergelijk initiatief plaats vindt in de Gemeente Breda. Alle deelnemende partijen, inclusief de cultuur coach van de Gemeente Breda Lizet van Beek, zijn erg enthousiast. Ook wij als Harmonie kunnen niet wachten tot we het resultaat gaan horen!

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.