Uitnodiging Scholenconcert – Dinsdagavond 21 maart

Op dinsdagavond 21 maart wordt het muziekproject ‘Blaasmuziek is cool’ en ‘1-2-3-Speel’ afgesloten met een concert in de grote zaal van Jeugdland; aanvang 19.00 uur.

Harmonie ‘Constantia’ en het ‘leerlingenorkest 123Speel’ (groep 7) speelt, kinderen van groep 5 en 6 zingen en er is heel veel ruimte voor actief meedoen door alle aanwezigen.
Iedereen is welkom (!), maar vooral de leerlingen van groep 5, 6 en 7 worden er met hun familieleden verwacht.

‘Blaasmuziek is cool’ is een initiatief van Harmonie ‘Constantia’. De harmonie werkt in het project nauw samen met beide Ulvenhoutse basisscholen, ‘De Klokkebei’ en ‘De Rosmolen’, en met muziekschool de ‘Nieuwe Veste’.

Inhoud van het project ‘Blaasmuziek is cool’ en ‘123 Speel’:

De kinderen van groep 5 maken kennis met blaasmuziek in het algemeen, met koperen en houten blaasinstrumenten en met slagwerk. De lessen worden gegeven door gespecialiseerde docenten van muziekschool de ‘Nieuwe Veste’ en door de leerkrachten zelf.
Zeer speciaal is de instrumentencarrousel op school, waarin de kinderen allerlei instrumenten zelf mogen uitproberen. In de vijf lessen leren de kinderen ook een aantal liedjes, die begeleid door de Harmonie tijdens het slotconcert op 21 maart worden uitgevoerd.
Groep 7 van de Rosmolen is de afgelopen 4 weken in groepjes zelf aan de slag gegaan met muziekinstrumenten. Onder begeleiding van docenten van de Nieuwe Veste en ‘buddies’ vanuit de harmonie hebben ze hun instrument van keuze leren bespelen. De instrumenten werden door de harmonie ter beschikking gesteld en mochten ook mee naar huis worden genomen. Het resultaat gaat u horen op 21 maart.

En dan daarna … speciaal project ‘Samen Muziek Maken’

Na het concert kunnen de kinderen achter in de zaal nogmaals een instrument uitproberen en zich vervolgens inschrijven voor 9 weken groepslessen, die donderdags na schooltijd op school worden gegeven door ‘De Nieuwe Veste’. Doel van deze lessen is om de drempel om samen zelf muziek te maken heel laag te laten zijn. Door in groepsverband jouw favoriete ‘houtblaas-’, ‘koperblaas-’ of ‘slagwerkinstrument’ te ontdekken en te bespelen, worden deze lessen echt een feest. En een ander voordeel is dat de lessen hierdoor voor iedereen betaalbaar zijn.

Inschrijfformulieren voor de groepslessen kunnen worden ingeleverd op school, of op Molenstraat 8 (Jan Rops), uiterlijk 28 april. Na de meivakantie worden groepslessen gestart, die voor de zomervakantie worden afgesloten met een optreden samen met het Opleidingsorkest van Harmonie ‘Constantia’.

We hopen dat heel veel kinderen uit groep 5, 6 en 7 zich hiervoor opgeven!

Voor meer informatie:
Victor Kruis (Muziekschool de ‘Nieuwe Veste’)
Hanneke Valkenburg (Commissie Opleidingen Harmonie Constantia)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.