Dauwtrappen met Harmonie ‘Constantia’

Tekst: Marijke Timmermans – Foto’s: Harmonie ‘Constantia’ / Michael van Egeraat

Passage door Galder, met vaandeldrager Sylvian Diepstraten voorop
als invaller voor geblesseerde De Mechel

Vóór 6 uur is het verzamelen bij bekende Flamingobar voor leden van de Harmonie ‘Constantia’ uit Ulvenhout. Opvallend meer jongeren dan ouderen van de harmonie, die gaat Dauwtrappen. De jeugd mag dus leren lopen in de groep met hun instrumenten over een langere afstand, in de vroege ochtend. Chapeau voor de opleidingssectie en natuurlijk de jeugd die meegaat.

Anders dan andere jaren gingen de muzikanten mensen uit hun bed ‘Blazen’ in de Grimhuijsenstraat 25 (Fam. Diepstraten) en in de Gouw 7, ter ere van het briljanten (65 jaar) bruidspaar Lips, en vervolgens door de Slotlaan i.p.v. de Molenstraat. Toch leuk zo’n andere route door het dorp. Dan terug op de hoofdroute en over het viaduct, zonder file op de A58!, in het ritme van de jeugdtrommelaars. Zoals gebruikelijk een stop bij de Scheele Brug. John en Annemieke van Taveerne Jeugdland zorgen voor koffie en thee, maar ook Schrobelèr en een pilsje. Goed om deze traditie erin te houden.

Pauze op de ‘Scheele Brug’

Na een half uur loopt de harmonie verder naar Galder. De nieuwe voorzitter is Jody, die nu bepaalt wanneer er gestart wordt. Oud voorzitter Jan Rops loopt lekker zonder ‘verantwoording’ mee in de groep. In Galder een volgende onderbreking. “Maar voor het laatst na 25 jaar”, zegt Pierre Koertshuis van de voormalige blaaskapel Makzat. Dit jaar midden op het kruispunt in Galder waar vroeger café (Leentje) Leijten stond en de VeGe. Hij vertelt zijn geschiedenis en zorgt voor een drankje. Alle verkeer passeert rustig; bijzonder voor deze tijd. 

Rond 10 uur komt de Harmonie in Meersel-Dreef aan. Een serenade voor het café Den Bud en Cafe ’t Jachthuis, waar alles voor het ontbijt klaar staat. Een ‘doorzakkertje’ voor de muzikanten van Harmonie ‘Constantia’. Lekker in het zonnetje het Dauwtrappen afsluiten en met vervoer naar huis keren.

Hoe gaat het volgend jaar worden? Blijft de jeugd de scepter zwaaien?


Café (Leentje) Leijten op het kruispunt in Galder
Pierre wordt door Jody bedankt voor z’n bewezen diensten
Gezelligheid op het teras bij ’t Jachthuis – Optreden van Chaamertemperatuur
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.