Dauwtrappen met Hemelvaart

Afgelopen Hemelvaartochtend om half zes zetten Frans en François Timmermans van de Flamingo bar hun deur weer open als vertrekbasis voor de Harmonie en haar trouwe groep wandelaars voor het traditionele dauwtrappen naar Meersel-Dreef. Na twee jaar van afwezigheid konden we eindelijk weer op pad om in alle vroegte het ontwaken van de natuur mee te maken !

Langzaam aan druppelde het café aan de Dorpstraat vol. De vers gezette koffie werd dankbaar in ontvangst genomen en de stemming zat er ook op de vroege uur al snel in. Ondertussen werd het vaandel in elkaar geschroefd voor Bob, onze geweldige stand-in vaandeldrager, en werden de laatste verstellingen gedaan aan de snare drums van de jongste tamboers Floris en Frederique. Net als voor vele andere (jeugd)leden gold, dat zij voor het eerst meegingen met deze muzikale wandeltocht. Twee uur lang marcheren en muziek maken tegelijkertijd, dan is een optimale voorbereiding van extra belang!

Omdat het voor de jeugdige muzikanten ‘nieuw’ was, werd op de woensdagavond ervoor een extra repetitie ingelast, zodat iedereen de te spelen marsen in ieder geval aan een keer ‘gezien’ had. Onder leiding van Robin van Nijnatten werden de puntjes op de ‘i’ gezet van oude bekende marsen, maar Robin zou Robin niet zijn als er ook een aantal nieuwe marsen aan het repertoire werden toegevoegd…

Na een kleine vertraging werd om 06.10 uur de muzikale wandeling vol goede moed aangevangen. Muzikaal leider Iris had er zin in en nog voordat Ulvenhout werd verlaten waren er al 3 marsen gespeeld.

Zo rond 07.00 uur kwam de Scheelebrug in zicht, waar Annemiek en Rico Voesenek van de Taveerne post hadden gevat. De eerste dorst kon zo worden gelest. En ook de tweede. Toen een vooruitgeschoven post meldde dat de Harmonie St. Caecilia uit Bavel eraan kwam, werd de pauze afgebroken en werd de tocht snel voortgezet richting Galder.

Daar wachtte ons een verrassing. Pierre Koetshuis had op straat postgevat en ‘dwong’ de Harmonie te stoppen en met hem een drankje te nuttigen. Heel vervelend allemaal…

Rond kwart voor negen aan verwelkomde Petra van de Werf van het Jachthuis in Meersel-Dreef de Harmonie en konden de leden en lopers zich te goed doen aan een heerlijk ontbijtbuffet.

Ondertussen bracht de harmonie van Bavel een aubade wat met applaus werd ontvangen. Ook de Fanfare Eer en Deugd uit Galder/Meersel-Freef en uit Rijsbergen waren present. Zo werd het een bijzonder muzikale ochtend in Meersel-Dreef!

Constantia ging na het ontbijt nog haar traditionele ronde lopen en gaf op haar buurt weer een aubade aan de harmonie van Bavel bij de Paters.

Teruggekomen op terras van het Jachthuis werden de zonaanbidders nog verrast met een terrasconcert. Omdat Robin extra muziekpartijen had uitgeprint, kon iedereen die spontaan wilde meespelen, bijvoorbeeld enkele leden van Eer en Deugd!

Al met al een mooie dag waarbij de jeugd van Harmonie zich van haar beste kant heeft laten zien en er voor gezorgd heeft dat deze mooie traditie in ere gehouden kan worden.

Op naar volgend jaar!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.