Herdertjesmis met Harmonie Constantia (kerstavond)

Kerstmis 2024

Op kerstavond verzorgt Harmonie Constantia altijd trouw de muzikale omlijsting van de avondmis. Afgelopen jaren was dit een traditionele mis met vocale ondersteuning van Ireen van Bijnen. Dit jaar werd voor een andere aanpak gekozen. De Harmonie verzorgde de muzikale omlijsting van de ‘Herdertjesviering’ met daarin het jaarlijks terugkerende kerstspel, dat als thema had  ‘Zijn we er klaar voor?’. En dat leverde een bijzonder schouw- en hoorspel op !

De Harmonie en dirigent maakten actief deel uit van het kerstspel,  waar het spannend was of iedereen wel op tijd klaar was. Schilder Tonnie, de paniekerige regisseur, Jozef die nergens te vinden was, Maria die uiteindelijk de hulp van de engelen moest inroepen, maar uiteindelijk kon de Harmonie tich het lied spelen ’t Is geboren het Goddelijk kind’!

Na afloop gingen de tamboers met verve voorop van die lampionnenoptocht, die eindigde bij de Levende Kerststal van ‘Ulvenhout Leeft’ bij de ijsbaan, alwaar onder het genot van een drankje men elkaar een Zalig Kerstmis’ kon wensen. Eind goed al goed!

 

———————————————————————————————————————–

Herdertjemis op kerstavond in Ulvenhout

Op kerstavond 24 december om 19.00 uur zal er een bijzondere kerstviering worden georganiseerd in Ulvenhout door de werkgroep Gezinsvieringen Bavel/Ulvenhout, te weten: de Herdertjesmis. Harmonie Constantia verzorgt de muzikale omlijsting.

Kerstspel

In deze kerstviering voor het hele gezin zal traditiegetrouw er weer een kerstspel worden opgevoerd door (en voor!) kinderen uit de parochie. Ook nu zal het verhaal een bijzondere twist krijgen. De aanstaande geboorte van Jezus levert namelijk veel stress op bij Schilder Tonnie. De kerstster prijkt al boven de deur bij de kerk, HET kan ieder moment gebeuren, maar omdat Pastor Lars nog maar net terug is van zijn retraite, is die veel te laat geweest met zijn opdracht aan Tonnie om de kerk in Ulvenhout er spik en span te laten uitzien. Echter, Schilder Tonnie heeft een plan, maar daar heeft hij wel de hulp van heel veel kinderen voor nodig! Dus kom schilder Tonnie op kerstavond allemaal helpen en dan weet je meteen hoe dit verhaal gaat aflopen ! Is Ulvenhout klaar voor de Kerst?

Harmonie Constantia

Tijdens deze bijzondere Herdertjesmis zal Harmonie Constantia, tezamen met Kinderkoor DoReMi, de kerstsfeer compleet maken. Onder leiding van dirigenten Henk Houben en Ilse Jordan zal de muziek een belangrijke rol spelen in de viering en de vertelling van het kerstverhaal. Dit jaar is er geen nachtmis in Ulvenhout, maar de kerstklanken van de Harmonie zullen zo toch te horen zijn!

Lampionnenoptocht en levende kerststal

Na afloop van de mis, zal ‘Ulvenhout’ Leeft achterin de kerk weer lampionnen uitdelen, om gezamenlijk met Maria en Jozef en het kindje Jezus in één grote optocht naar de Pekhoeve te lopen.

Daar, bij de levende kerststal, zal voor warme chocolademelk en Gluhwijn gezorgd worden en kan iedereen elkaar een Zalig Kerstmis toe wensen! Een traditioneel mooi begin van de Kerstdagen!

 

Zo zag het er uit op kerstavond 🙂

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.