Serenade voor Cor Voeten – 70 jaar lid van Constantia !

Zondag 17 december 2023 was het rond 14.30 uur ongewoon druk op de parkeerplaats van de Jumbo. Dit had niets te maken met het boodschappen doen op zondag. Leden van de harmonie verzamelden daar om een serenade te gaan brengen bij de Chaamseweg voor ons lid Cor Voeten.

Uitzonderlijk
Cor is 70 jaar lid van Constantia, iets wat zeker tegenwoordig zeldzaam is. Binnen het nu 117 jaar bestaan van onze vereniging is dit drie keer voorgekomen. Te weten,  de vader  van onze jubilaris Cor Voeten (en oud dirigent): Willem Voeten, en de vader van neef Jos Voeten (ons helaas dit jaar ontvallen): (ome) Cor Voeten. En dan nu een serenade voor Cor Voeten, als zoon van Willem Voeten. Kunnen jullie het nog volgen? In het verleden waren hele families lid van de plaatselijke harmonie.

 

 

 

Kenmerkend
De serenade vond plaats aan de Chaamseweg bij Cor z’n zus Ria en zwager Kees de Bont. Jody van Miert overhandigde als voorzitter van Constantia tijdens zijn toespraak twee grote, zeer typerende foto’s van Cor: één als lid van de oude Bosuilengroep en één uitbundig juichende Cor na een geslaagd optreden.

Onderscheiding
Daarna werden de harmonieleden en een groot aantal dames van de “oude Bosuilengroep” naar binnen gevraagd om daar de feestelijkheden verder voort te zetten.

Jody had daar nog een korte toespraak en hij speldde Cor het speldje op voor 70 jaar trouw lidmaatschap, met bijbehorende oorkonde. Zijn echtgenote Jeanne ontving een mooi boeket bloemen, want zonder haar steun had Cor dit nooit zo lang kunnen volhouden. Cor moest nog daarop aansluitend nog wel even zeggen: “Ik ben nogal eens kwijt geweest”! Grote hilariteit natuurlijk.

 

Het bleef nog lang gezellig in de woning van Kees en Ria.

En Cor? Die heeft de dag van z’n leven gehad en was blij dat hij dit nog mee heeft kunnen maken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.