Muzikaal onthaal van Sinterklaas

Wind en regen konden de Sint en zijn Pieten, maar ook de Harmonie, niet tegenhouden. Zondag 19 november arriveerde de goedheiligman en zijn gevolg iets na 13.15 uur op het Pekhoeveterrein, zij het iets anders dan verwacht…

Te voet
Reikhalzend keek een grote menigte kinderen en hun (groot)ouders zondagmiddag bij de Pekhoeve uit naar de komst van Sinterklaas. Tijdens het wachten werden ze door de aanwezige Pieten getrakteerd op de muzikale klanken van de Harmonie, maar zeker ook wat lekkers. De Sint zelf was de afgesproken tijd in geen velden of wegen te bekennen. Hoewel…? Oplettende kinderen zagen beweging op de kruising van de Gouw met de Mouterijstraat. Ja hoor, daar kwamen Sinterklaas en zijn Pieten aan. Maar waarom zat de Goedheiligman niet op zijn paard?

Stijf
Spreekstalmeester Frank Husson begeleidde Sinterklaas naar het podium. Daar legde de Sint uit waarom hij niet op zijn paard zat. “Ik heb een slechte nacht gehad na onze aankomst in Gorinchem gisteren”, vertelde hij. “Het was nat en koud. Ik heb daardoor een beetje last van mijn spieren en kan niet op mijn paard klimmen.”

Bewegen
Frank vroeg de aanwezige kinderen of zij misschien een idee hadden om de Sint te helpen. “Hij kan misschien op een trapje klimmen”, riep een van hen. “Of hij kan vanaf het podium op het paard klimmen”, stelde een ander voor. Beide opties waren natuurlijk wel een beetje gevaarlijk, want wat als de Sint zou vallen? Het beste, opperde Frank, zou zijn als de Sint wat ging bewegen om weer wat losser te worden: “Hij zit misschien te vaak op zijn iPad en kijkt vast veel TV. Weten jullie een goede oefening?”, vroeg hij vervolgens.

Polonnaise
De eerste oefening kwam van Nienke: “Je moet je voeten naar je billen toe brengen”, legde ze uit. Iedereen deed mee. Hanna stelde de tweede oefening voor: “Springen en met je armen op en neer bewegen”. Opdrukoefeningen, een voorstel van Daan, waren gezien het natte gras niet zo’n goed idee. Maar de rek- en strekoefeningen van Renske gaven een laatste zetje in de goede richting.

2023 Sinterklaas intocht Ulvenhout, Pekhoeve, optocht in dorp en Jeugdland

En zo kon Sinterklaas uiteindelijk toch op zijn paard klimmen en, begeleid door een lange sliert kinderen en de muziek van Harmonie ‘Constantia’, naar Jeugdland vertrekken voor het jaarlijkse kinderfeest daar. (Ingrid Bothe).

2023 Sinterklaas intocht Ulvenhout, Pekhoeve, optocht in dorp en Jeugdland
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.