NovemBIERfest op 5 november met lokale brouwers

Op zaterdagavond 5 november vindt het NovemBIERfest plaats in Partycentrum Jeugdland. De avond staat in het teken van het 110-jarig bestaan van Harmonie ‘Constantia’. Dat wordt op deze feestelijke avond niet alleen muzikaal gevierd. De naam van deze avond was niet mogelijk geweest zonder de levendige energie van het Ulvenhouts Brouwers Collectief.

Een (h)echt brouwerscollectief

artikel-ubc-jpeg-2Onder een selectief gezelschap in Ulvenhout is dit collectief reeds bekend, maar velen zullen nog niet van het Ulvenhouts Brouwers Collectief (UBC) gehoord hebben. Het UBC is ook pas in 2016 opgericht en is een samenwerking tussen drie fanatieke brouwduo’s uit Ulvenhout: ‘Kornuijt’, ‘NimmerZat’ en  ‘de Veurzitter’.  ‘ Kornuijt’ wordt gevormd door de heren John de Kort en Michel Nuijten. Het illustere duo Mark Vissers en Paul Melisse vertegenwoordigen ‘NimmerZat’. ‘De Veurzitter’ komt voort uit beide voorzitters van respectievelijk Harmonie ‘Constantia’ (Jan Rops) en de voorzitter van blaaskapel ‘De Bosuilen’ (Jody van Miert).  In een eerder artikel in deze krant werd ‘De Veurzitter’ begrijpelijkerwijs ook ‘de Harmonie’ genoemd.

Bier brouwen is een delicaat proces waarbij alle stappen secuur en in goede volgorde uitgevoerd dienen te worden. Jaarlijks komen de drie brouwerijen een paar keer bij elkaar om gezamenlijk bier te brouwen en elkaars  brouwsels te ‘degusteren’. Hiervoor is een speciale locatie ingericht in de schuur van Aardbeienkwekerij Christ en Ria Vissers aan de Valkenburgseweg. In alle rust en ruimte kunnen hier de heerlijkste brouwsels gecreëerd worden. Elke brouwer heeft zijn eigen receptuur en brouwschema. Zo zal er altijd een gevarieerd scala aan bieren gebrouwen worden door het UBC. Alle stappen worden precies genoteerd zodat de lekkerste bieren in de toekomst nog vaak herbrouwd kunnen worden.

Sinds twee jaar wordt er aan het begin van de zomer een proeverij georganiseerd door het UBC. Op locatie worden alle dat jaar gebrouwen bieren geproefd onder het genot van een hapje. Onder de genodigden wordt een evaluatie gehouden welk bier het lekkerst is en welke nog lekkerder.

Tijdens het NovemBIERfest kunt u een bierproefkaart kopen tegen het bedrag van €5,-. Hiervoor krijgt u een echt proefglas met het logo van het NovemBIERfest. Alle drie de bieren die de brouwers speciaal voor deze avond hebben gebrouwen,  kunnen worden geproefd. Met het bier dat u het lekkerst vind kunt u het glas nog eenmaal laten vullen. Op deze wijze wordt er niet alleen muzikaal het jubileum gevierd maar wordt ook eer gegeven aan het motto van onze Ere-voorzitter Ati Graaumans: “Zonder drank, geen klank”.

Het NovemBIERfest had niet kunnen plaatsvinden zonder de energie en toewijding van het UBC. Wij nodigen u dan ook allemaal uit om onder het genot van mooie muziek, feestelijke bandjes en dé twee feestDJ’s van Ulvenhout, het jubileum van Harmonie ‘Constantia’ te komen vieren. De zaal is om 19.30 open. Kaarten zijn aan de deur en in de voorverkoop te verkrijgen. De proefkaart kunt u op de avond zelf kopen.

Het belooft een fantastische avond te worden in echte Bayerische sferen. En wie weet kunnen we het over 110 jaar nog eens overdoen als het UBC hetzelfde jubileum mag vieren!

Mocht u vragen hebben over bierbrouwen of dit zelf ook een keer willen proberen kunt u tijdens het NovemBIERfest gerust uw vragen stellen aan de leden van het UBC.

Voor meer informatie kijkt u op: https://www.facebook.com/harmonieconstantia

artikel-ubc-jpeg

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.