Slotconcert Muziekproject Blaasmuziek is Cool op 17 april 2018

Scholenproject Harmonie “Constantia”

Dinsdag 17 april vindt om 19.00 uur op Sport & Partycentrum Jeugdland het slotconcert plaats van het Ulvenhoutse basisscholenproject ‘Blaasmuziek is cool’. Het project, wederom verzorgd door Harmonie “Constantia” in samenwerking met Muziekschool De Nieuwe Veste, heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met blaasmuziek en slagwerk. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Rosmolen en De Klokkebei in Ulvenhout vorm deze avond een Leerlingenkoor en zingen, begeleid door Harmonie “Constantia”, de liedjes die ze tijdens het project hebben geleerd. Speciaal zal het optreden worden van groep 7 van de Rosmolen. Zij gaan hun zelf gemaakte RAP begeleiden op instrumenten die ze groepsgewijs de afgelopen 6 weken hebben leren bespelen.

 

SCHOLENPROJECT BLAASMUZIEK IS COOL voor groep 5 en 6

In zes lessen hebben kinderen uit de groepen 5 kennis gemaakt met blaasmuziek in het algemeen, koperen en houten blaasinstrumenten in het bijzonder, en met slagwerk. De lessen werden gegeven door gespecialiseerde docenten van muziekschool De Nieuwe Veste en door de leerkrachten van de KBS de Rosmolen en OBS de Klokkebei. Ook hebben de kinderen een aantal liedjes geleerden in een instrumentencarrousel op school mogen zij verschillende instrumenten zelf bespelen. De leerlingen uit de groepen 6 worden niet vergete. Een workshop ‘slagwerk’ vormt voor hen het hoogtepunt van het project dit jaar.

PRIMEUR SPELENDERWIJSORKEST

Groep 7 van KBS De Rosmolen heeft die avond de primeur in de Gemeente Breda door het vormen van een eigen orkest. Alle leerlingen hebben een instrument uitgekozen dat ze onder schooltijd groepsgewijs hebben leren bespelen. Dit gebeurt onder leiding van een docent van muziekschool de Nieuwe Veste en ‘buddies’ van Harmonie Constantia. Een nieuwe uitdaging voor de docenten van de Nieuwe Veste, want les geven aan een grotere groep kinderen is duidelijk anders dan individuele of duo-lessen. Het resultaat horen we op 17 april wanneer ze hun zelf geschreven RAP gaan begeleiden. Groep 6 zal hen ondersteunen met de zang en op slagwerk.

PROEFLESSEN

Na het concert kunnen de leerlingen samen met hun ouders, grootouders, broertjes of zusjes nog instrumenten uitproberen en zich inschrijven voor drie proeflessen en twee samenspeellessen na de ‘meivakantie’. De lessen zullen worden gegeven door docenten van ‘De Nieuwe Veste’ op de Rosmolen school in Ulvenhout. Ter afsluiting volgt een heus eindconcert op 12 juni 2018. Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.