Scholenproject ‘Mysterie van het Verdwenen Geluid’ 3 april 2018

Harmonie Constantia komt in de klas!

Afgelopen dinsdagmiddag 3 april vond in de gymzaal van basisschool De Rosmolen de uitvoering plaats van ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’, een speciale muzikale voorstelling voor kinderen van groep 4 van basisschool De Klokkebei en KBS De Rosmolen.

Het is een muziekproject in het kader van de doorlopende leerlijn, die Harmonie Constantia, muziekschool de Nieuwe Veste en beide Ulvenhoutse basisscholen samen hebben ontwikkeld. Het is een voorstelling voor kinderen die bestaat uit een combinatie van film, live muziek en interactie. De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het spannende verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de gymzaal afspeelt. De leerlingen maken spelenderwijs kennis met de verschillende muziekinstrumenten en helpen mee om het goede geluid terug te brengen bij het goede instrument.

Zo maken dekinderen op een eigentijdse manier kennis met muziek en de verschillende muziekinstrumenten.

De kinderen van beide basisscholen hadden het lied dat voorkomt in de interactieve film goed in hun hoofd zitten. Er werd dan ook hard meegezongen met de liedjes die het Leerlingenorkest, aangevuld met oudere leden van het groot orkest, onder leiding van Jan van den Brandt hadden ingestudeerd. Lizet van Beek en Marjet Krekels van De Nieuwe Veste hadden de presentatie in handen.

Na afloop van de voorstelling waren er alleen maar vrolijke gezichten te zien!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.