Slotconcert scholenproject ‘Blaasmuziek is cool’ 11 april om 19.00 uur

 ‘Blaasmuziek is cool’
Op dinsdag 11 april wordt het muziekproject ‘Blaasmuziek is cool’ afgesloten met een concert in de grote zaal van Jeugdland; aanvang 19.00 uur.

Harmonie ‘Constantia’ speelt, kinderen van groep 5 en 6 zingen en er is heel veel ruimte voor actief meedoen door alle aanwezigen. Iedereen is welkom (!), maar vooral de leerlingen van groep 5 en 6 worden er met hun familieleden verwacht.Inhoud van het project ‘Blaasmuziek is cool’

‘Blaasmuziek is cool’ is een initiatief van Harmonie ‘Constantia’. De harmonie werkt in het project samen met beide Ulvenhoutse basisscholen ‘De Klokkebei’ en ‘De Rosmolen’, en met muziekschool ‘De Nieuwe Veste’.

De kinderen van groep 5 maken kennis met blaasmuziek in het algemeen, met koperen en houten blaasinstrumenten en met slagwerk. De lessen worden gegeven door gespecialiseerde docenten van muziekschool ‘De Nieuwe Veste’ en door de leerkrachten zelf.

Zeer speciaal is de instrumentencarrousel op school, waarin de kinderen allerlei instrumenten zelf mogen uitproberen. In de vijf lessen leren de kinderen ook een aantal liedjes, die met begeleiding van de Harmonie tijdens het slotconcert worden uitgevoerd. Deze twee activiteiten vinden plaats op dinsdag 11 april.

De kinderen van groep 6 kennen de liedjes nog van vorig jaar. Die worden natuurlijk nog wel even herhaald. Voor hen vormt dit jaar een workshop ‘slagwerk’ op 31 maart het hoogtepunt.

 

En dan daarna….

Na het slotconcert op 11 april biedt Harmonie ‘Constantia’ de mogelijkheid in te schrijven voor drie proeflessen en twee samenspeellessen. Die vinden plaats in Ulvenhout na de ‘mei-vakantie’ en worden gegeven door docenten van ‘De Nieuwe Veste’. Inschrijfformulieren voor de proeflessen kunnen worden ingeleverd op Molenstraat 8 (Jan Rops), uiterlijk 22 april.

Op dinsdag 27 juni om 19.00 uur worden de proeflessen afgesloten met een concert, samen met het Opstap- en Opleidingsorkest van Harmonie ‘Constantia’.

Voor meer informatie: Dhr. Wil Graaumans en Jan Rops

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.