We zijn weer begonnen!

Jij ook?

Na een relaxte zomer, was het voor het Opleidingsorkest na één repetitie meteen volle bak: zij traden afgelopen zaterdag 11 september op bij de Nieuwe Veste in Breda.

De Nieuwe Veste organiseerde hun open dagen waarbij geïnteresseerden konden kennis maken met het cursusaanbod, waaronder dus ook muzieklessen. Alle belangstellenden mochten de instrumenten ter plekke ook uitproberen en om te laten horen en zien hoe leuk muziek maken in groep is, was het Opleidingsorkest van de Harmonie gevraagd om te komen spelen.

Onder leiding van Dirigent Bert Haan werd zomerse muziek te gehore gebracht. Vooraf had de dirigent aan de aanwezige kinderen verteld welke instrumenten er allemaal in het orkest aanwezig waren. Vervolgens werd duidelijk dat in elk muziekstuk bepaalde muziekinstrumenten in het zonnetje werden gezet, en moesten de kinderen zeggen welk instrument de solo had. Degene die het wist, mocht als prijs het orkest dirigeren. Een heel oplettende jongen wist zich nog precies te herinneren dat het instrument waarop Finn en Koen de solo speelden, dat dit de Trombone was. Zo mocht Tom het concert uiteindelijk afsluiten als dirigent van Harmonie Constantia!

Als je deze Open Dag hebt gemist, maar je hebt altijd al een instrument willen bespelen, of een keer wilt ervaren hoe dat is? Dan kan dat nog steeds. Neem dan contact op via ons secretariaat en vraag naar Hanneke Valkenburg. Zij zal dan een gratis proefles voor je regelen. Als je wilt aanhaken bij ons Opleidingsorkest kan dat ook. Zij oefenen iedere dinsdagmiddag van 16.15 u tot 17.15u. op Jeugdland in Ulvenhout.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.