10e Midzomeravond Festival in Spaanse sferen

03 juli 2023 Tekst: Ingrid Bothe – Foto’s: Ingrid Bothe, Jan Bogers, Harmonie ‘Constantia’

De dansgroepen van Djazzle waren in tropische sferen

Het organiserend comité van de Harmonie had de weersvoorspellingen goed in de gaten gehouden. De verschillende scenario’s voorspelden droog weer na 16.00 uur, maar het bleef tot het laatst toe spannend. Gelukkig viel het festival niet in het water en konden de vele bezoekers zaterdag 1 juli onbekommerd genieten van muziek, dans en natuurlijk heerlijke bijpassende hapjes en drankjes in Spaanse sferen.

Flamenco workshop met Vanessa van der Sommen

Dans
Harmonie ‘Constantia’ had dit jaar ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het festival “voor en door Ulvenhout” een extra middagprogramma voor de jeugd ingepland. Dansschool Djazzle begon met een zonnig optreden van een half uur.
Aansluitend gaf Vanessa van der Sommen van Flamenco dansschool Ritmo Rosatio een workshop voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar. Uit haar magische koffer toverde ze de prachtigste flamencokleding en accessoires tevoorschijn. Nog geen drie kwartier later dansten de jonge deelnemers als volleerde flamencodansers de ‘pompero’.

Jong geleerd…
Het avondprogramma van het Midzomeravondfestival begon met een optreden van het Opleidingsorkest en het project Samen Muziek Maken met beide Ulvenhoutse basisscholen.

De leerlingen van het project Samen Muziek Maken presenteren zich

Jong geleerd is tenslotte oud gedaan… Dankzij dit project heeft de harmonie de afgelopen jaren voor een gestage aanwas van jonge muzikanten kunnen zorgen. Hun muziek zette de toeschouwers aan tot een enthousiaste polonaise.

Het Opleidingsorkest met het vrolijke nummer St. John

Viva España

Daarna liet het Groot Orkest van Harmonie ‘Constantia’ horen duidelijk in Spaanse sferen te zijn met nummers als El Gato Montés en Encanto. Als kersen op de taart zong presentator Thom van Aert  Copacabana, en popkoor Joy E Viva España. Tot slot droeg dirigent Henk Houben het dirigeerstokje over aan Constantia’s eigen Iris van Campen voor Spanish Flea.

Harmonie Constantia met zangkoor Joy

De leden van Joy bleken later die avond overigens nog meer zuidelijke noten op hun zang te hebben. Hun half uur durende optreden sloten ze af met het swingende La bamba. Het publiek deed enthousiast mee. 

Flamenco
Om 21.15 uur openden de dansers van Ritmo Rosario met een knappe stokkendans hun optreden. In een wervelende show van een half uur voerden ze verschillende flamencodansen uit. Hun knappe voetenwerk en sierlijke bewegingen oogsten veel bewondering.

Optreden van Ritmo Rosario onder leiding van Herman Bosker

De Bosuilen, de blaaskapel van Harmonie ‘Constantia’ ontbraken zaterdag natuurlijk niet. Ze hadden tot grote hilariteit van de aanwezigen een speciale gast uit Spanje meegenomen, die heel verdienstelijk saxofoon bleek te kunnen spelen.

De Bosuilen met eigentijds Spaans repertoire

De band Best Cellar sloot de avond spetterend af met geweldige, herkenbare rock muziek, ondersteund door Ulvenhouts eigen Marco Willemars. De avond duurde eigenlijk te kort…

Harmonie ‘Constantia’ heeft Ulvenhout met de jubileumeditie van het Midzomeravondfestival een heerlijk voorproefje van de komende zomervakantie gegeven!De Zonnebloem was er ook
Jade van Taveerne Jeugdland tapte er op los
Wijntjes van Vintges werden vrolijk aan de man gebracht…
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.