Eindconcert proeflesleerlingen ‘Blaasmuziek is cool’

Scholenproject Harmonie “Constantia”

Dinsdag 19 juni vond op Sport & Partycentrum Jeugdland een concert plaats van de proeflesleerlingen van het Ulvenhoutse basisscholenproject ‘Blaasmuziek is cool’. Vijf leerlingen uit groep 5A van de OBS de Klokkebei, die ter afsluiting van het project in drie proeflessen nader kennis hadden gemaakt met een blaasinstrument naar eigen keuze, lieten hun muzikale vorderingen horen aan trotse familieleden en vrienden.

 Scholenproject ‘Blaasmuziek is cool’

In zes lessen konden op beide Ulvenhoutse basisscholen kinderen uit groep 5 ook dit jaar kennismaken met blaasmuziek in het algemeen, en koperen en houten blaasinstrumenten in het bijzonder. De leerlingen uit groep 6 legden zich toe op slagwerk. Voor groep 4 was er weer ‘Het mysterie van het verdwenen geluid’, waarmee leerlingen klanken van diverse muziekinstrumenten leren herkennen. Dit jaar is aan deze doorlopende (blaas)muziekleerlijn ook een project voor de groepen 6 en 7 toegevoegd: het Spelenderwijsorkest. De kinderen gaan in deze module in groepjes zelf aan de slag met muziekinstrumenten.

De lessen werden als altijd verzorgd door gespecialiseerde docenten van muziekschool De Nieuwe Veste, i.s.m. leerkrachten van de beide Ulvenhoutse basisscholen. Vijf proeflesleerlingen brachten 19 juni jl. na slechts drie proeflessen, gevolgd door twee oefensessies met Constantia’s Opleidingsorkest, het resultaat van hun inspanningen ten gehore.

Concert

De proeflesleerlingen werden deze avond begeleid door het Opleidingsorkest onder leiding van dirigent Jan van den Brandt. De aftrap werd gegeven door een samenspeelnummer van  Opleidingsorkest en proeflesleerlingen, Lazy Blues. Aansluitend presenteerden Marie en Carlijn zich op de saxofoon. Hierna speelde het Opleidingsorkest het nummer ‘Lift ya hands up’, gevolgd door het tweede samenspeelnummer, ‘Steamboat Waltz’. Eef en Sietske lieten vervolgens hun vorderingen op de trompet horen. Het Opleidingsorkest liet nog eens van zich horen met ‘Bare necessities’, waarna de laatste proeflesleerling zich presenteerde: Nyla, op trombone. Het concert werd met een knaller afgesloten met het gezamenlijk gespeelde ‘Heavy Rock’.

Indrukwekkend

Het was indrukwekkend om te horen hoeveel de proeflesleerlingen in een relatief korte periode hebben geleerd. Het enthousiasme en de toewijding waarmee ze speelden, waren ook heel leuk om te zien. Natuurlijk kregen ze dan ook een daverend applaus van het publiek.

 

Opleidingstraject Harmonie “Constantia”

Ook dit jaar besloot een aantal kinderen naar aanleiding van het project lid te worden van de harmonie. Na de zomervakantie zullen zij eerst een aantal maanden muzieklessen gaan volgen op muziekschool de Nieuwe Veste (opgeven kan via deze link hier). Met Carnaval kunnen zij dan meespelen met De Boskuikens, de jeugdsectie van Constantia’s carnavalskapel De Bosuilen. Afhankelijk van de vorderingen die zij maken en het instrument dat ze bespelen, kunnen ze vervolgens toetreden tot het Opleidingsorkest.

Sfeer

Constantia hecht veel waarde aan een goede onderlinge sfeer. Daarom wordt er voor de jeugd elk jaar een kamp georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast is er jaarlijks in de zomer een BBQ, en vlak voor kerst een borrel voor alle leden: jong én oud. Want tenslotte kun je alleen in harmonie samen mooie muziek maken.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.