Groots lustrum Midzomeravond Festival Ulvenhout 24 juni 2017

Gelukkig hoefde het Ulvenhouts Midzomeravond Festival niet net als vorig jaar door de slechte weersvoorspellingen te worden verplaatst naar Jeugdland. Het bleef nog wel even spannend, maar uiteindelijk kon het eerste lustrum gewoon plaatsvinden in het Grimhuysenpark. Na een nog wat druilerige start, bleef het verder droog. De paraplu’s konden dus grotendeels ingeklapt blijven en de avond verliep in een geweldige sfeer. De gezellige buitenbars, de sfeervolle verlichting en het gevarieerde programma droegen hier zeker aan bij.

Jong en oud samenbrengen en plezier laten beleven aan muziek is een belangrijkste doelstelling van het Midzomeravondfestival, dat hierbij bewust samenwerking tussen verschillende gezelschappen uitdaagt.

Het opleidingsorkest van Constantia opende met het vrolijke ‘Balada’ van Gustavo Lima de muzikale viering van de zomer, die jaarlijks door de harmonie georganiseerd wordt. Voor deze gelegenheid was een cross-over aangegaan met de Bredase band Cluster, waardoor de jonge muzikanten zich eens van een heel andere kant konden laten horen. ‘High way to hell’ van AC/DC is tenminste niet het eerste nummer waar je aan denkt bij een opleidingsorkest van een harmonie.

Aansluitend zette Daphne Donkers van dansschool The Wall of Dance met haar leerlingen een dance-compilatie neer, waarbij zelfs de allerjongsten een geweldige attitude uitstraalden. Vervolgens vermaakte Ulvolume met vrolijke klanken het publiek terwijl het podium werd ingericht voor het optreden van Constantia.

Onder leiding van scheidend dirigent Ton van Grevenbroek bracht de Ulvenhoutse harmonie eigentijdse nummers ten gehore in samenwerking met meidenkoor Joy en de band Cluster, waaronder Superduper Love, Hey Jude en Greased Lightning. Een passend muzikaal afscheid voor Ton, die zeer gemist zal worden.

Na de samenwerkingsverbanden eerder op de avond, begon Cluster hierna aan een swingend solo-optreden. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom deze band al twee keer de Jazz at the Castle Talent Award gewonnen heeft.

Mc Mess sloot de avond af met een uur lang gezellige rock & roll in een bijzondere bezetting, met muzikanten van: blaaskapel Ulvolume, de Estrella’s, het Spanjaardsgat Festival, Funjazztic, Leuk!, Cluster, Constantia en met een gastoptreden van Clara Meier van Joy.

Al met al een bijzonder geslaagde jubileumeditie van het Midzomeravondfestival, die onmogelijk was geweest zonder de sponsoren en de bijdrage van JG Sound en Vision en de Gemeente Breda.


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.