Harmonie Constantia doet muzikale duit in het zakje tijdens Oeledienst Grote Kerk Breda

Voor het derde jaar op rij was er tijdens de jaarlijkse Oeledienst in de Grote  Kerk in Breda een belangrijke rol weggelegd voor Harmonie Constantia uit Ulvenhout. Samen met gelegenheidshofkapel Huysluy en de band Kwatta & Co verleende de harmonie haar muzikale medewerking aan het evenement. Een zeer toepasselijke gelegenheid voor het eerste officiële optreden van de Limburgse nieuwe dirigent van de harmonie, Henk Houben.

Onder het motto “Ge motter vor uit kunne komme” ging diaken Rob van Uden in de bomvolle Grote Kerk een carnavalesk uitgedost gezelschap, alsmede een handjevol nietsvermoedende passerende toeristen, voor in dit carnavaleske gebeuren met een serieuze ondertoon.

Na het luiden van de Breda Nassauklok speelde Constantia ‘Operette Ouverture’ voorafgaand aan de entree van Prins Daan en zijn gevolg, alsmede diverse andere prinselijke gevolgen uit onder andere het Ginneken, Princenhage, Haagse Beemden, de omliggende buurgemeenten en zelfs een gezelschap uit het West-Friese Heerhugowaard. Deze waren muzikaal binnengehaald door hofkapel Huysluy. De Bosuilse Raad sloot de bonte stoet af, met daarachter de trotse vaandeldrager van Constantia, Jos Verheijen.

Nadat Rob van Uden “broeders, zusters en pluimvee” welkom had geheten, speelde Constantia ‘Second Wals’, waarop door de aanwezigen gezellig werd meegedeind.  Na de schuldbelijdenis en het ontsteken van de Oelekaars nam Constantia het publiek vervolgens mee op een’ Reisje langs de Rijn’.  Getuige het applaus een meer dan geslaagd reisje!

Er stonden vervolgens nog twee momenten op het programma waar Constantia van zich kon laten horen. Tijdens de collecte werd ‘Verdi’s Triomfen’ gespeeld. We mogen aannemen dat dit de opbrengst van de collecte positief heeft beïnvloed.  Als laatste verzorgde Constantia de muzikale ondersteuning bij de samenzang van het Bredaas Volkslied.

“Je bent wie je bent en je mot worden wie je bent”, was de boodschap van diaken Van Uden. De leden van het groot orkest van Constantia zijn er met hun ‘klassiek repertoire met een knipoog’ in elk geval luid en duidelijk voor uitgekomen dat Carnaval een bijzonder plaatsje in hun hart heeft.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.