Start Henk Houben als dirigent bij ‘Constantia’

Afgelopen dinsdag 9 januari was het zover: de eerste repetitie onder leiding van Henk Houben als nieuwe dirigent van Constantia.

Na afloop was Jong en Oud het er over eens dat het voelde alsof Henk al weken voor het orkest staat. De sfeer was goed, het tempo hoog en de nummers voor de Oeledienst, op 28 januari in de Grote Kerk van Breda, werden met aandacht voor sfeer en karakter meteen goed ‘in de grondverf gezet’. Een goed begin is immers het halve werk. Dat belooft veel voor het eerste optreden onder Henk.

 

De muziekcommissie is meteen na afloop met Henk om de tafel gaan zitten om het Jumelagefeest op 12 mei muzikaal inhoud te geven en alvast vooruit te kijken naar het Midzomeravond Festival op 23 juni. Ook bij deze evenementen staan weer verrassende dingen te gebeuren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Impressie Oeledienst 2017

Henk Houben

Henk Houben werd in 1960 in Obbicht geboren. Hij komt uit een muzikaal gezin met vier kinderen. De hele familie speelde in het plaatselijk harmonieorkest. Het kon dan ook niet uitblijven dat Henk lid werd van de harmonie. In eerste instantie speelde Henk op klarinet echter later is hij overgestapt naar de bariton/tuba.

Na zijn middelbare school (HAVO en VWO) is Henk aan de universiteit van Utrecht muziekwetenschappen gaan studeren. Tijdens deze studie is hij tevens harmonie en fanfare directie gaan studeren. Eerst privé bij Piet Stalmeier, later aan de conservatoria van Maastricht en Tilburg bij Sef Pijpers, Jan van Ossenbruggen en Jan Cober. In 1989 is Henk cum laude afgestudeerd aan het concervatorium van Tilburg.

Vanaf 1984 is Henk Houben verbonden geweest aan diverse muziekgezelschappen in Limburg, Gelderland en Brabant. Bij de meeste orkesten is hij voor langere tijd dirigent geweest. Henk heeft de inborst van een echte verenigingsman, is zeer muzikaal en creatief. Hij brengt met veel humor zijn boodschap over op het orkest.

Henk is getrouwd met Carla en zij wonen sinds 1995 in Roermond. Zij hebben geen kinderen, maar wel een hond (een Canadese Witte Herder). Naast de muziek heeft Henk is een grote voetbal- en wielerfan en heeft een passie voor oldtimer brommers waar hij graag aan mag sleutelen, maar nog liever op rondtoert.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.