Opgeven groepslessen blaasmuziek

Scholenproject Harmonie “Constantia”

Dinsdagavond 11 februari vind op Sport & Partycentrum Jeugdland het afsluitende concert plaats van het scholenproject van Harmonie Constantia,  genaamd ‘Blaasmuziek is cool’. Na afloop kunnen de kinderen van basisschool de Klokkebei en de Rosmolen zich opgeven om in 12 groepslessen nader kennis maken met een blaasinstrument naar eigen keuze.

Scholenproject ‘Blaasmuziek is cool’

In zes lessen konden op beide Ulvenhoutse basisscholen kinderen uit groep 5 ook dit jaar kennismaken met blaasmuziek in het algemeen, en koperen en houten blaasinstrumenten in het bijzonder. De leerlingen uit groep 6 legden zich toe op slagwerk. Voor groep 4 is er in maart weer ‘Het mysterie van het verdwenen geluid’, waarmee leerlingen klanken van diverse muziekinstrumenten leren herkennen. Aan deze doorlopende (blaas)muziekleerlijn is sinds vorig jaar ook een project voor de groepen 6 en 7 toegevoegd: het Spelenderwijsorkest. De kinderen gaan in deze module in groepjes zelf aan de slag met muziekinstrumenten.

De lessen werden als altijd verzorgd door gespecialiseerde docenten van muziekschool De Nieuwe Veste, i.s.m. leerkrachten van de beide Ulvenhoutse basisscholen.

Opgeven voor 12 blaasmuzieklessen in groepsverband

Na het concert kunnen de kinderen achter in de zaal nogmaals een instrument uitproberen en zich vervolgens inschrijven voor 12 weken groepslessen, die ’s maandags na schooltijd (14.45-15.45u) in de (muziek)lokalen van school De Rosmolen worden gegeven door de ‘Nieuwe Veste’. Doel van deze lessen is om de drempel om samen zelf muziek te maken heel laag te laten zijn. Door in groepsverband jouw favoriete ‘houtblaas-’, ‘koperblaas-’ of ‘slagwerkinstrument’ te ontdekken en te bespelen, worden deze lessen echt een feest.

Je kunt kiezen uit: Dwarsfluit, Klarinet, Saxofoon, Trombone, Bariton en Slagwerk

En een ander voordeel is dat de lessen hierdoor voor iedereen betaalbaar zijn. 12 weken les kosten in groepsverband Euro 84,75 . Je kunt je opgeven via dit formulier, of stuur een mailtje naar: secretariaat@harmonie-constantia.nl

Opleidingstraject Harmonie “Constantia”

Na deze groepslessen zullen ook dit jaar hopelijk weer een aantal kinderen lid te worden van de harmonie. Zij gaan dan het nieuwe Opstap-orkest vormen van de Harmonie en worden daarmee dan de jongste lichting muzikanten van de Harmonie.

Sfeer

Naast het verwezelijken van de muzikale ambities, hecht Constantia veel waarde aan een goede onderlinge sfeer. Daarom worden er voor de jeugd allerlei activiteiten georganiseerd die het samen muziek maken leuk maken. Zo wordt elk jaar een kamp georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Naast het meespelen in Opleidings- en Opstap orkest, kunnen zij met Carnaval ook meespelen met De Boskuikens, de jeugdsectie van Constantia’s carnavalskapel De Bosuilen. Daarnaast is er jaarlijks in de zomer een BBQ, en vlak voor kerst een borrel voor alle leden: jong én oud. Want tenslotte kun je alleen in ‘harmonie’ samen mooie muziek maken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.