Even voorstellen: Caroliene Zwart

Caroliene Zwart-Ruëdisuëli is vanaf 7 januari 2020 de nieuwe dirigent van het Opleidingsorkest. Daarnaast gaat ze ook apart de jongste tamboers instrueren; Harmonie ‘Constantia’ wil immers op straat blijven lopen.

Carolien is geboren en getogen in Breda en nu al jaren woonachtig in Bavel. Haar muzikale ontdekkingsreis begon toen ze 10 jaar oud was en lid werd van een drumband waar ze kleine trom ging spelen. Bij de muziekschool kreeg ze blokfluit en accordeon lessen, maar slagwerk was toch wel haar favoriet. Na lessen te hebben gevolgd bij dhr. Pas, dhr. Schellekens en Krijn Smits studeerde ze af als instructeur slagwerkensemble. Hierna heeft ze nog workshops gevolgd voor melodisch slagwerk, pauken en tambour-maître.

Via de Schumann-academie heeft ze theoretische vakken gestudeerd en is ze zich gaan bekwamen als dirigent van kleine ensembles en opleidingsorkesten. Daarnaast heeft ze ook lessen dwarsfluit en euphonium gevolgd. Momenteel is Caroliene ook werkzaam als slagwerk-instructeur en dirigent bij Concento Breda en bij St. Cecilia Rijsbergen, Daarnaast speelt ze in diverse dwarsfluit en laag-koper ensembles en als remplaçant is ze regelmatig te vinden bij diverse harmonie-gezelschappen in de regio.

E

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.